Nyttige sider og tips

Nyttige sider angående studiestart:

http://www.ntnu.no/student/studiestart – generell info om studiestart.

https://innsida.ntnu.no/ny-student – hva du må gjøre som ny student.

http://www.ntnu.no/studier/bkulmi – gjelder bachelor i kulturminneforvaltning.

http://www.ntnu.no/studier/mkulmi – gjelder master i kulturminneforvaltning.

https://dragvollfadder.wordpress.com – her finner du alt du trenger å vite om fadderuka og mer til!


Studentrådet

Hørt om programtillitsvalgte (PTV), instituttillitsvalgte (ITV) og fakultetstillitsvalgte (FTV)? De tillitsvalgte er bindeledd mellom studentene, instituttet, fakultetet og studieprogrammene. PTV, ITV og FVT er samlet under et felles organ: Studentrådet for Humanistisk Fakultet og Samfunnsvitenskap Og Teknologiledelse. Har du spørsmål, innspill, forslag til forbedringer eller andre utfordringer i forhold til studiet er en av de tillitsvalgte rett å kontakte. De har også taushetsplikt.

Vi som studerer Kulturminneforvaltning tilhører Institutt for Historiske Studier og det Humanistiske Fakultet. ITVer for institutt for Historiske Studier kan nås på kontoret til Studentrådet (som ligger i «Gata» på Dragvoll, på andre siden av Cafe Sito), på Facebook eller via e-post til studentrad_hf-historie@org.ntnu.no.

Les mer om stillingene og om Studentrådet her.

lånekassen_logo

Det er via lånekassen du søker om lån og stipend til din utdanning.

ntnu-logo

 

Innsida er NTNU’s intranett. Her logger du inn for å finne din personlige NTNU-e-post, Studentweb, Blackboard, timeplan-generator, booke grupperom, registrere bil for parkering, hva som serveres i kantina med mere. Innloggingsinformasjon får du i brevet NTNU sender deg når du er tatt opp til et studieprogram. Husk å betale semesteravgift før fristen og sjekk at utdanningsplanen din stemmer i forhold til oppmelding til eksamen og undervisning inne på Studentweb. Du får ikke lån fra lånekassen før de har registrert at du har betalt semesteravgiften. Studentbeviset får du ikke lenger på papir men via en app som heter «Studentbevis».

SiT_logo

SiT, Studentskipnaden i Trondheim er en organisasjon som i samarbeid med studentene jobber for å utvikle attraktive velferdstilbud og varer og tjenester som de har behov for. Via SiT kan du søke bolig, helserefusjoner, benytte deg av bra tilbud når det gjelder trening, mat, forskjellige typer kurs med mere.

mazemap_og_image                              

Kartet som er veldig kjekt å ha når du ennå ikke har helt oversikt over hvor klasserommene og kontorene ligger. Planløsningen på Dragvoll er ikke utviklet for å være enkel å forstå med sine forskjellige bygg (områder) og nivåer (etasjer). Mazemap har også egen app.

atblogo

Busselskapet du kommer til å reise til skolen med. Reiseplanleggeren og bussorakelet på hovedsiden er gode hjelpemidler til å planlegge bussreisen. Her kan du også kjøpe og fylle på busskortet ditt (T-kortet), så slipper du å stå i kø på kontoret deres i byen!

sortlogo

Studentenes samlingsarena for konserter, festivaler, debatter, en matbit, kafébesøk med mere!